Anka Tez Merkezi
SPSS Analizi, Çeviri, İntihal Düşürme ve Redaksiyon Hizmetleri.

Turnitin Nedir? Ücretsiz İntihal Programı mı?

Turnitin intihal programı, tez ve ödev gibi akademik çalışmalarda intihalleri ve usulsüz alıntıları engellemek için kullanılır. Bu program kullanılarak akademik yazıların orijinalliği tespit edilir. Bu program ücretsiz intihal programı değildir ve üye olmanız için para ödemeniz lazım. Anka tez olarak hızlı ve uygun Turnitin raporu hazılıyoruz. Turnitin AI raporu ve normal rapor ücretlerimiz 100-350 TL arasındadır.

Turnitin nedir? Ücretsiz intihal programı mı?

Turnitin intihal programı, tez ve ödev veya her hangi bir akademik ve bilimsel çalışma yaptığınızda, orijinalliğini deneyen ve gösteren bir programdır. Kısacası makale, ödev ve tezinizin özgünlüğünü test eder.

Öğrencilerin çalışmalarında orijinallik konusu bu program tarafından ölçülür. Kaynak göstermeden alıntı yapıldığında Turnitin anlar ve İntihal olarak belirler. Turnitin gönderilerin çalışmaları veri tabanında kayıtlı olan çalışmalarla karşılaştırır, çünkü yapılan tüm çalışmalar Turnitin veri tabanında mevcuttur.

Turnitin'in veri tabanında üniversite veri tabanları, dergiler ve 200 milyondan fazla öğrenci tez ve ödevi ve 17 milyardan fazla web sayfası bulunmaktadır.

Turnitin bilimsel makaleler için kullanılmaz ve onun yerine iThenticate programı kullanılır.

Turnitin intihal programı, nereden alıntı ve ya çalıntı yapıldığını en iyi şekilde göstermektedir. Ayrıca bu yazılım yapay zeka ile yazılan metinleri de yüksek doğruluk oranı ile algılıyor. Bu konu şuan için sadece İngilizce metinler için geçerlidir ve Türkçe yazılan metinlerde yakın zamanda olabileceği açıklanmıştır.

Turnitin intihal raporu

Turnitin gibi birçok program var ama bunların içerisinde turnitin en güvenilir olanıdır. Turnitin tarafından oluşturulan rapora intihal raporu, turnitin raporu, turnitin benzerlik raporu, ve turnitin orijinallik raporu gibi isimler verilir. İnstagram sayfamızda nasıl Turnitin kullanılarak rapor alınması anlatılmıştır.

Türkiye'de Turnitin kullanımı

Nerdeyse Türkiyedeki tüm okullarda Turnitin kullanılır. Turnitin en popüler olan intihal programı olarak danışman hocaları tarafından kullanılmaktadır. Çalışmanızın intihal oranını danışmanınızdan önce öğrenmek istiyorsaniz Anka Tez Merkezinden yardım alabilirsiniz.

Turnitin güçlü veri tabanını kullanarak sizin çalışmanızda nerde alıntı yaptığınızı renkli, işaretli olarak ve metnin sırasını bozmadan göstermektedir.

Böylece sizin düzeltme yapmanız (intihal oranı düşürme) çok daha kolay olmaktadır.

“ Turnitin nereden alıntı ve ya çalıntı yapıldığını en iyi şekilde göstermektedir. ”

Anka Tez Merkezi olarak çalışmalarınızın intihal oranının tespiti ve intihal oranını düşürme konusunda her türlü talepe açığız.

Turnitin benzerlik oranı

Turnitin benzerlik oranı, turnitin intihal programı tarafından hazırlanan raporda belirtilir. Aşağıdaki fotoğrafta bir örnek turnitin orjinallik raporunu görebilirsiniz. Bu raporda turnitin benzerlik oranı 18% olarak tespit edilmişitir.

Turnitin tüm intihalleri tespit ediyor mu?

Turnitin tüm benzerlikleri tespit ediyor mu? Hayır. Turnitin veritabanında diyagramlar / şekiller / görüntüler, bilgisayar program kodu, müzik notaları, sanat eserleri, vb. yer almamaktadır. Turnitin veritabanı, dijital kütüphanelerdeki tüm web sayfalarını ve raporları / makaleleri içermez. Bazen, Turnitin diğer kaynaklardan kopyalanan metni bulamamaktadır, çünkü bu kaynaklar Turnitin veritabanında mevcut değildir. Bu doğal bir durumdur. Bir yazılımın dünyadaki tüm web sayfalarını, raporları, makaleleri ve içerikleri içermesi imkansız bir durumdur.Ama yine de en iyi intihal tespit eden program Turnitin programdır.

Turnitin intihal programının desteklediği formatlar

Turnitin her bir intihal programı gibi bazı sınırlamalrı var. Turnitin'de aşağıdaki dosya türlerini gönderebilirsiniz:

  • MS Word (.docx ve .doc)
  • OpenOffice Metin (.odt)
  • Google Drive üzerinden Google Dokümanlar (.gdoc dosyaları kabul edilmez)
  • WordPerfect (.wpd)
  • PostScript (.ps)
  • PDF (.pdf)
  • MS PowerPoint (.pptx, .ppt, .ppsx ve .pps)
  • MS Excel (.xlsx ve .xls)
  • Düz Metin (.txt)
  • Zengin Metin Biçimi (.rtf)
  • HTML (.html)
  • Hangul Kelime İşlemcisi (.hwp)

Kısacası, Turnitin, interneti, kitapları, dergileri ve diğer öğrencilerin çalışmalarını içeren elektronik kaynaklarla yapılan çalışmaları karşılaştırır ve çalışmanın hangi kısımlarının orijinal olmadığını belirten bir özgünlük raporu oluşturur. Çalışmanızın özgünlük testi için bu programı kullanabilirsiniz.

Anka Tez Merkezinden intihal raporu, turnitin raporu, turnitin benzerlik raporu ve ya turnitin orijinallik raporu ile bilinen raporu temin edebilirsiniz.

#intihal_programı #ücretsiz_intihal_programı #intihal_nedir #intihal_oranı #intihal_oranı_hesaplama #intihal_oranı_düşürüme #intihal_raporu #intihal_kontrol #intihal_net #intihal_raporu_alma #turnitin_nedir #turnitin_raporu #benzerlik_oranı #turnitin_benzerlik_oranı_düşürüme #benzerlik_oranı_düşürüme



Senin yorumun

Son Yorumlar

Gülşah Gökçe

Yazılarda benzerlik olabilir. Sonuçta bu da bir elektronik bir sistemdir.

Yorum Yok

yakın zamanda Gönderilenler

İntihal Oranı Nasıl Hesaplanır?

İntihal oranı hesaplama her bir akademik çalışmada öneli bir konudur. İntihal oranı ...


Yorum yap

İntihal Oranı Düşürme

İntihal oranı düşürme nasıl yapılır? İntihal nasıl düzeltilir? Turnitin benzerlik ...


Yorum yap 21 

İntihal Raporu Ücreti Ne Kadar?

İntihal raporu ücretleri, Ekim 2024 itibariyle 100-350 TL arasındadır. Tez çalışmaları ...


Yorum yap
×